Inför dagens hemmamatch

,

Efter ett längre sommaruppehåll är det äntligen dags för Allsvensk fotboll på Strandvallen igen, detta då Kalmar FF kommer på besök. Gästerna har en bra vårsäsong i ryggen med 21 inspelade poäng på 12 matcher och placerar sig således på en fjärde plats i tabellen. Hemmalaget ligger på tionde plats med 15 inspelade poäng.

I Kalmars trupp finns flera offensiva spelare att hålla ögonen på, inte minst anfallaren Mileta Rajovic som gjort 7 mål i årets Allsvenska. Vid sidan av honom finns Deniz Hummet med 4 mål och Simon Skrabb med 2 mål och 4 assist. Kalmar bytte inför säsongen tränare då Henrik Rydström lämnade för Malmö FF. En annan Henrik hämtades in från Danmark och med Henrik Jensen vid rodret har framgången fortsatt.

Senast lagen möttes var i Svenska Cupens kvartsfinal då Mjällby gick segrande ur striden efter straffsparkar. En jämn 0-0 match efter 120 minuter fotboll avgjordes tillslut av Noah Eile, med hjälp av Noel Törnqvist i målet. Detta ledde sedan till att Mjällby avancerade hela vägen till final i Svenska Cupen, som dessvärre slutade i förlust. Vid vinst hade Mjällby fått spela fotboll ute i Europa, men i och med förlusten och tabelläget i Allsvenskan 2022 gick istället platsen till just Kalmar FF.

Det finns således mycket motivation till att trycka till Kalmar och ta tre poäng.

/ Daniel Pettersson