Anders Torstensson inför hemmamatchen mot Kalmar FF

,

Imorgon är det dags för omstart i Allsvenskan efter drygt tre veckors uppehåll. Har du haft en trevlig semester? 

Tackar som frågar. Vi har haft 10 dagars uppehåll från kollektiv träning. Själv spenderade jag en vecka i Grekland under denna period vilket var mycket trevligt. Men har varit igång sedan dagen före midsommar nu.

Det har ju inte bara varit semester på schemat, laget har ju också varit på läger och tränat för fullt, hur känns truppen? 

Vi har haft en intensiv vår och det kändes som att uppehållet kom lägligt. Vi inledde med fystester och därefter ett miniläger tre dagar på Ronneby Brunn med träningar och andra lagaktiviteter. Mycket lyckat! Truppen känns bra och känslan är verkligen att alla återvänt med ny energi inför kommande matcher.

Alexander Johansson blev äntligen målskytt igen i träningsmatchen mot Helsingborgs IF. Hur viktigt är det att få igång hans målgöranden igen inför omstarten? 

Det är ju alltid viktigt att göra mål. Är ju liksom det fotbollsmatcher går ut på. Vi har justerat lite i vårt arbetssätt och fick utdelning i tre bra spelmål mot Helsingborg och är naturligtvis stärkta av det inför matchen mot Kalmar.

Två viktiga spelare i Otto Rosengren och Noah Persson har ju lämnat Mjällby AIF, och det är ingen hemlighet att vi letar efter förstärkningar. Men finns det spelare i truppen som har ”steppat upp” dessa veckor och kan ersätta dem? 

Otto och Noah var ju startspelare av en anledning så självklart ska det märkas när vi tappar dem. Samtidigt tycker jag att vi har en bra bredd i truppen och jag tycker att alla har återkommit med förnyad energi efter ledigheten.

Hur ser tillgängligheten ut?

Jesper Adolfsson och Silas Nwankwo fortsätter naturligtvis med sin rehabträning. Love Björnson har också kört rehab sedan uppehållet men bör snart vara tillbaka i träning igen. En glädjande nyhet är att Adam Petersson tränar fullt nu.