Finaldag Svenska Cupen på Strandvallen!

Det har blivit dags för matchen vi alla väntat på, matchen som är den största i Mjällby AIFs 84 år gamla historia, nämligen finalen i Svenska Cupen. Motståndet står svenska mästarna BK Häcken för, således kommer ett gulsvart lag stå som mästare efter 90+ minuter fotboll.

Det är två lag som öppnat Allsvenskan 2023 på ett bra sätt. BK Häcken ligger på tredje plats med 18 inspelade poäng, medan Mjällby spelat till sig 12 poäng och placerar sig på en sjätteplats. Båda lagen kommer i bra form då gästerna har en 6-1 vinst mot Degerfors i ryggen och hemmalaget Mjällby senast vann mot Sirius med 3-0 här på Strandvallen.

Just Strandvallen har diskuterats inför denna match, då Häckens landslagsmittfältare Samuel Gustafson kritiserat Strandvallen som arena och underlaget därtill. Utöver nämnda Gustafson finns även Mikkel Rygaard mittfältet att hålla koll på, och inte minst anfallstrion Sadiq, Traore och Olden Larsen som är kvicka och målfarliga.

På vägen till finalen har Mjällby besegrat Dalkurd, Oskarshamn och Sirius i gruppspelet innan man slog ut Kalmar på straffar för att i semifinalen hemmaslå Hammarby med 1-0. Häcken vann sin grupp efter vinster mot Jönköping, Trollhättan och Halmstad genom att lyckas göra hela 13 mål på 3 matcher. I slutspelet har man slagit både Norrköping och sedermera Djurgården med 3-0.

I gästerna finns Kadir Hodzic som tidigare spelat i Mjällby, och hos hemmalaget hittar vi Imam Jagne som representerat Häcken. Vi får se vem av dessa som efter matchen är lyckligast av klubbytet, förhoppningsvis i rätt gulsvart lag.